Voetreflexzone Therapie

De basisgedachte van reflexzonetherapie is dat er zich op handen en voeten reflexgebieden bevinden die corresponderen met alle klieren, organen en andere delen van het lichaam. Hierbij worden deze gebieden met de duim en vingers bewerkt. Het geeft verlichting van stress en spanning, verbetering van de doorbloeding en afvoer van afvalstoffen, zodat giftige stoffen zich niet gaan ophopen in de lever, nieren of darmen. Daarbij zorgt het ook voor het opheffen van blokkades in het zenuwstelsel, brengt hormonen in balans en voor soepelheid in spieren en gewrichten. Het zelf herstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd waardoor klachten verminderen of verdwijnen. 

Reflexzonetherapie is een vorm van bodymind therapie. Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden en dienen dynamisch en in balans met elkaar te functioneren. In de huidige maatschappij hebben we vooral geleerd om te luisteren naar ons brein en hebben we soms het contact met ons lichaam verloren. Je voelt je dan uit balans. Ook slaat het lichaam ervaringen en emoties op. Deze kunnen vast gaan zitten en blokkades vormen. Reflexzonetherapie kan helpen om weer in contact te komen met jezelf, zowel fysiek als emotioneel/mentaal en kan ingezet worden bij acute en chronische klachten. 

Bij dit alles is het vaak ook nodig om aanpassingen in leefstijl aan te brengen zoals goede voeding, voldoende beweging, goede (buik)ademhaling, voldoende (nacht)rust en ontspanning. De combinatie met Orthomoleculaire Leefstijl Therapie is hierbij dus erg waardevol.

Herstel en Balans na behandeling van (borst)kanker

Na een behandeling van (borst)kanker kan je lichaam zeker een extraatje gebruiken. Voetreflex helpt de bijwerkingen van de reguliere behandelingen zoals chemokuren, bestralingen en/of operaties te verminderen. Dit door oa de afvoer van afvalstoffen van de behandeling te verbeteren. Je kunt hierbij denken aan klachten zoals vermoeidheid, misselijkheid, hoofdpijn, neuropathie (zenuwpijn) en slapeloosheid. Ook is er veel ruimte en aandacht voor het verwerken van alle emoties rondom het intensieve behandeltraject van (borst)kanker.

De behandelingen zijn geen vervanging voor de reguliere zorg maar kunnen wel een aanvulling zijn. Raadpleeg bij klachten altijd je huisarts. 

Zet jij de eerste stap op weg naar je energieke zelf?