Orthomoleculaire Leefstijl Therapie

 

 

De orthomoleculaire geneeskunde maakt gebruik van het zelfgenezend vermogen van het lichaam met behulp van alle benodigde bouwstoffen. De juiste voeding is daarbij van het allergrootste belang. Als je ziek geweest bent, niet goed kunt slapen of veel stress ervaart kunnen hier tekorten in ontstaan die  uiteindelijk voor klachten zorgen.

Als Orthomoleculair leefstijl therapeut probeer ik de oorzaak van jouw klachten te achterhalen en niet alleen de symptomen te bestrijden. Uitgangspunt hierbij is dat ieder mens uniek is. Wat goed werkt voor jou kan voor een ander helemaal niet goed werken. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van je klachten en krijg je een persoonlijk voeding en leefstijladvies met zonodig supplementen zodat je weer energieker en gezonder kunt zijn.

Werkwijze

Voor het eerste consult stuur ik je een vragenlijst toe. Zodra deze is ingevuld kun je deze via de mail terugsturen (uiterlijk 5 dagen voor je intakegesprek)

Tijdens het intakegesprek worden jouw klachten besproken en in kaart gebracht. Hierbij wordt gekeken naar jouw balans tussen stress en ontspanning, manier van sporten en bewegen, kwaliteit van slaap en voeding. Soms is het nodig om aanvullend laboratoriumonderzoek (bloed, urine of ontlastingsonderzoek) te doen. Dit gebeurt altijd in overleg met jou als cliënt. Deze onderzoeken worden niet vergoed.

Na 4 weken aanpassing van voeding en leefstijl hebben we een vervolgafspraak  om te evalueren hoe het met je gaat en zonodig bij te stellen.

Bij Praktijk EnergiekerZijn wordt geadviseerd om Orthomoleculaire  Leefstijl Therapie te combineren met Voetreflexzonetherapie aangezien deze combinatie erg waardevol is en de aandachtspunten nog beter in kaart gebracht kunnen  worden. Het zelfherstellend vermogen wordt hierdoor ook extra ondersteund.