De basisgedachte van reflexzonetherapie is dat er zich op handen en voeten reflexgebieden bevinden die corresponderen met alle klieren, organen en andere delen van het lichaam. Hierbij worden deze gebieden met de duim en vingers bewerkt. Het geeft verlichting van stress en spanning, verbetering van de doorbloeding en afvoer van afvalstoffen, zodat giftige stoffen zich niet gaan ophopen in de lever, nieren of darmen. Daarbij zorgt het ook voor het opheffen van blokkades in het zenuwstelsel, brengt hormonen in balans en voor soepelheid in spieren en gewrichten. Het zelf herstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd waardoor klachten verminderen of verdwijnen. Het doel van de therapie is het herstellen van een natuurlijk evenwicht in het lichaam. 

Het aantal behandelingen en de frequentie ervan zijn afhankelijk van de klachten. Reacties of veranderingen komen soms al tijdens of na de eerste behandeling maar meestal binnen vier behandelingen. Soms komen oude (onderdrukte) klachten nog even naar boven om daarna definitief te verdwijnen.

Bij dit alles is het ook nodig om aanpassingen in leefstijl aan te brengen zoals goede voeding, voldoende beweging, goede (buik)ademhaling, voldoende (nacht)rust en ontspanning.

De combinatie met Orthomoleculaire Leefstijl Therapie is hierbij dus erg waardevol en wordt bij Gezondheidspraktijk EnergiekerZijn altijd  toegepast.

De behandelingen zijn geen vervanging voor de reguliere zorg maar kunnen wel een aanvulling zijn. Raadpleeg bij klachten altijd je huisarts. 

 

 

 

 

Praktijk EnergiekerZijn

Locht 60 

5504KE Veldhoven

energiekerzijn@gmail.com

tel:06-10494649