Orthomoleculaire Leefstijl Therapie

 

 

De orthomoleculaire geneeskunde maakt gebruik van het zelfgenezend vermogen van het lichaam met behulp van alle benodigde bouwstoffen. De juiste voeding is daarbij van het allergrootste belang. Als je ziek geweest bent, niet goed kunt slapen of veel stress ervaart kunnen hier tekorten in ontstaan die  uiteindelijk voor klachten zorgen.

Als Orthomoleculair leefstijl therapeut probeer ik de oorzaak van jouw klachten te achterhalen en niet alleen de symptomen te bestrijden. Uitgangspunt hierbij is dat ieder mens uniek is. Wat goed werkt voor jou kan voor een ander helemaal niet goed werken. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van je klachten en krijg je een persoonlijk voeding en leefstijladvies met zonodig supplementen zodat je weer energieker en gezonder kunt zijn

Werkwijze

Voor het eerste consult stuur ik je een  vragenlijst en een eet dagboek toe die je een paar dagen dient bij te houden. Zodra alles is ingevuld kunnen deze retour gezonden worden (uiterlijk 1 week voor het intakegesprek)

Tijdens het intakegesprek worden de klachten besproken en in kaart gebracht. Hierbij wordt gekeken naar jouw balans tussen stress en ontspanning, manier van sporten en bewegen, kwaliteit van slaap en voeding. Indien nodig  worden er aanvullende laboratoriumonderzoeken (zoals bloed, urine, haaranalyse of ontlastingsonderzoek) gedaan. Deze worden niet vergoed.

Bij Praktijk EnergiekerZijn wordt Orthomoleculaire  Leefstijl Therapie altijd gecombineerd met voetreflexzonetherapie aangezien deze combinatie erg waardevol is en de aandachtspunten nog beter in kaart gebracht kunnen  worden. Het zelfherstellend vermogen wordt hierdoor extra ondersteund.

 

Praktijk EnergiekerZijn

Locht 60 

5504KE Veldhoven

energiekerzijn@gmail.com

tel:06-10494649